Minnen

MinnenJag glömmer aldrig den dagen när jag åkte med bil till Holland och A Maiden Effort’s kennel för att hämta mina efterlängtade Bichon Havanaiser. Jag hämtade upp Britt-Marie som har Sörreds kennel då även hon skulle hämta en Bichon Havanais på samma kennel.


På kenneln möttes jag av Joya. Hon kom direkt fram och pussade på mig. Det var som om hon visste att jag skulle bli hennes nya matte. Efter hennes välkomnande kom tre små vita nystan fram och ville pussas. Det var Campeon, Taminda och Tantica. Jag blev förälskad i alla fyra hundarna. De var så ljuvliga att se på och så fantastiskt stabila i sitt psyke.


Sent på kvällen startade vi vår returresa. Morgon därpå kom vi tillbaka till Sverige och möttes av karantänspersonalen som skulle ta hand om hundarna i 4 långa månader. Under karantänstiden åkte jag och barnen och hälsade på flera gånger. Till slut kom äntligen dagen då jag fick hämta hem mina 4 charmtroll. Alla mådde jättebra och var lika lugna och trygga som när de hämtades i Holland. När vi kom hem var det som om de alltid hade bott hos oss.

VILKA FANTASTISKA HUNDAR!JOYA


Min fantastiska älsklingshund.


Hon blev barnens favorit, hon låg gärna i dockvagnen iklädd dockkläder, hon dansade, gick på bakbenen och var alltid en glädjespridare. Som mamma var hon den underbaraste tik man kan tänka sig. Hennes valpar fick de bästa förutsättningarna. När någon av de andra hundarna hade valpar hjälpte hon gärna till med att ta hand om dem. Hon var den som med en mjuk tass bestämde över de andra hundarna. Hon ställdes bara ut någon gång eftersom hon var svart. Tyvärr var inte den färgen godkänd på den tiden.CAMPEON


Min underbara utställningshund.


Han växte upp till en snygg och mycket trevlig hund. Vi hade mycket roligt när vi var på utställning. Han älskade att visa upp sig i ringen. Han ställde själv upp sig framför domaren, korrigerade benen, sträckte på halsen, la svansen rätt och när han var klar tittade han på domaren och log. Säg den som inte smälter då. Det var en fröjd att visa upp honom i ringen. Han blev välmeriterad med flera titlar.


Han blev pappa till många fina och trevliga valpar, en del blev utställningshundar och en del blev familjehundar.TAMINDA och TANTICA


Mina vita och söta charmtroll. De var kullsystrar och väldigt olika varandra, både till sätt och utseende.


Taminda var mest lik pappa Lujo, både till utseende och storlek. Hon var liten, söt och väldigt försynt. Tantica var mer lik mamma Joya. Hon var lite större, mer bestämd och med ett ljuvligt temperament.


Taminda fick bara en kull innan hon togs ur avel då två valpar hade patella.


Tantica dog av betahemolytiska streptokocker när hennes första valpkull var tre veckor.


Åren rullade på och nya hundar införskaffades, bland annat en tik från kennel Voilá. Hon blev min utställningsstjärna som jag åkte på många utställningar med i Sverige, Norge och Danmark. Hon var en ren dröm för ögat med en päls som släpade efter golvet och rörelser som gjorde att hon flöt fram. Vilken pärla!


1999 var jag av personliga skäl tvungen att med stor sorg i hjärtat sluta med hunduppfödning och minska ner på antalet hundar. Men vinden vände och med stor lycka i mitt hjärta fick jag fått möjlighet att starta om igen.


CURT


Curt var min underbara clown som både hittade på uppgifter och tänkte ut lösningar på uppgifter.

Han hoppade upp och plockade äpplen ifrån trädet, han plockade och åt krusbär från buskarna och lärde sig nya trix väldigt fort.

Han var en härlig hund som alltid hade nya idéer på gång. Han var väldigt kärvänlig mot alla och tycker om att bli ompysslad. Han gick ur tiden redan som åttaåring pga av olyckliga omständigheter.

Som tur är finns en del av honom kvar genom hans döttrar, Mira och Charmy.


ATLAS


Atlas var familjens första Prazsky Krysarik. Trots sin ringa storlek tog han alla med storm.

I kenneln tog han kommandot över de andra hundarna med Curt som sin "wingman".

Han var mormors lilla ögonsten som hon brukade säga" var värd sin vikt i guld", bokstavligen.

Han gick ur tiden alldeles för tidigt, vi saknar honom.


MIRA


Mira är hemskt busig och lika påhittig som sin pappa Curt. 

Hon har alltid något fuffens för sig med glimten i ögat.

Nu när hon fyllt 9 år har hon fått ett nytt pensionärshem där hon får vara

själv och leva det ljuva livet.  

GUY


Frisette`s X-pression Guy var den mjuka och goa hanen som styrde över hanarna med en mjuk tass. Han och jag har haft så mycket roligt under åren, både i utställningsringen och hemma.

QVINNIE


Zodiaka'la Star's Queen Of Love ett charmtroll som blev en mjuk flockledare som vuxen. Hon har varit en underbar mamma till sina valpar och präglat dom små med sitt mjuka sätt.

frisetteskennel.se © 2011 • Mona-Lisa Pellén, 0708-80 33 41, molipel@hotmail.com • Linköping