V-kullen

V-kullen

V-kullen är född

Tisdagen den 16 februari 2016 föddes Miras och Toffees valpar. Det blev 3 tikar och 4 hanar, alla är vita med svarta och/eller mörka sobelfläckar.


Båda föräldrarna är hälsotestade utan anmärkning, enligt rasklubbens rekommendationer.

Resultatet finns att läsa på SKK:s Hunddatabas.


Disa

Miras stamtavla

Toffees stamtavla

En vecka:

Nu är vi här och även om vi ännu inte upptäckt världen så mycket vet vi att vi har väldens bästa mamma som gosar och pysslar om oss massor.

Två veckor:

Nu har vi börjat öppna ögonen, eller i alla fall nästa båda ögonen. I veckan hände något annorlunda. Vi fick klorna klippta så att mamma inte får lika ont när vi äter.

Tre veckor:

I veckan har vi lärt oss en hel del. Vi har börjat kunna stå och kan gå lite. Vi har fått klorna klippta igen och nu börja vi förstå rutinen. Vi har även fått smaka lite annan mat som var god men väldigt annorlunda.

Fyra veckor:

Vi börjat leka med leksaker och annat som vi hittar. Vi är ganska duktiga på att rasta på tidningen men prickar inte alltid rätt. Idag klipptes våra klor och håret under tassarna då vi halkar runt för mycket. Det var inget vi gillade och vi alla enades om att protestera, vissa av oss högt, till och med morrandes.

Fem veckor:

Nu leker och busar vi massor med varandra men vi sover och myser en hel del också. Vi har även blivit toppenduktiga med att rasta på tidning, nu prickar vi helt rätt varje gång! 

Sex veckor:

Vi är duktiga och äter till större del vanlig mat. Vi har även börjat lära oss att stå ganska snyggt och var till och med så duktiga att vi blev fotade. Sen hade vi inte alla lust att stå snyggt hela tiden men vi gjorde vårt bästa. Denna vecka har vi även fått bada för första gången. Det var en konstig grej men vi luktade gott efter.

Sju veckor:

Denna vecka har vi fått många besök av flera trevliga människor bl.a. våra farmödrar som lämnade presenter till oss, massor med mysiga leksaker! Nu har vi även lärt oss att springa fort då vi får vara utanför hagen och träffa de stora hundarna.

De gillar att leka och gosa med oss.   

Åtta veckor:

Nu har vi fått våra namn som är riktigt fina.

Vi har även fått höra att vi snart ska få flytta till våra egna familjer.

Det ser vi fram emot med spänning och glädje då de verkar så mysiga.

Vikttabell

frisetteskennel.se © 2011 • Mona-Lisa Pellén, 0708-80 33 41, molipel@hotmail.com • Linköping